~ ÁFONYÁS KRÉMPITE ~

  • 2017.07.12.
  • 6


Nagyon szeretem a morzsás süteményeket, hiszen gyorsan elkészülnek nem kell velük sokat bíbelődni, pláne ha az alsó tésztarészt is reszeljük. A krémbe áfonya került, de természetesen más gyümölccsel is nagyon finom.»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg fehér tönkölyliszt- 8 dkg xilit
- 15 dkg vaj- 3 tojássárgája- 1 teáskanál sütőporTöltelék :- 1 nagy pohár görög
joghurt ( 400 g )- 300 g tejföl ( 20 % - os )- 15 dkg xilit- 1 tk vaníliakivonat- 1 citrom reszelt héja- 3 tojásfehérje- 4 púpos ek tönkölyliszt- csipet só- 15 dkg áfonya- 2 ek kekszmorzsa ( nálam zabkeksz ) - a szóráshoz- 1 kk őrölt kardamomA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd két részre osztjuk, folpackba csomagolva az egyik részt a hűtőbe, a másikat a mélyhűtőbe tesszük.A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, kisebb adagokban hozzászórjuk az édesítőt és kemény habbá verjük.
A töltelékhez simára keverjük a tejfölt a joghurtot és a lisztet,
ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd összeforgatjuk a tojáshabbal.A tésztát egy 25 x 25 cm - es sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, az alját villával megszurkáljuk, megszórjuk kekszmorzsával és ráöntjük a tölteléket. A tetejére rászórjuk az áfonyát, ráreszeljük a fagyos tésztát, majd
megszórjuk őrölt kardamommal180 °C - on kb 35 - 40 percig sütjük.Teljes kihűlés után szeleteljük.

Címkék

Pite Joghurt Áfonya