~ VANÍLIAKRÉMES GYÜMÖLCSÖSTART ~

  • 2017.06.24.
  • 7


Gyorsan, egyszerűen finomat, ráadásul nagyon mutatós a sok színes gyümölcstől. A krémmel sem kell sokat bajlódni, hiszen hála a kész krémporoknak villámgyorsan elkészíthető.
»HOZZÁVALÓK«Omlós tészta :- 18 dkg fehér tönkölyliszt- 10 dkg hideg vaj- 8 dkg eritritol ( por )- 1 tojássárgája- 1 citrom reszelt héja- csipet só- 1 - 2 ek hideg víz - szükség eseténKrém :-
1 / 2 tasak krémes alappor, 4 dl tejtovábbá : - tetszőleges gyümölcsök- 1 tk zselatin, 50 ml vízAz omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, ha nem állna össze adjunk hozzá vizet. Csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe legalább 60 percre.A tésztát miután kinyújtottuk, béleljük ki vele a 35 x 11 cm - es piteformát. Terítsünk rá sütőpapírt, tegyünk rá szárazbabot vagy lencsét és légkeveréssel 160 °C - on süssük kb 20 percig.
A krémhez keverjük össze az alapport a tejjel és habverővel verjük krémes állagúra, majd simítsuk a megsült, kihűlt tésztára. Ezután rendezzük el a tetején a gyümölcsöket.A zselatint keverjük el a vízben, várjuk meg még megduzzad, majd mikróban melegítsük folyós állagúra, majd egy ecset segítségével fényezzük meg vele a gyümölcsök tetejét.