~ TÚRÓS CSERESZNYÉS VILLÁMSÜTI ~

  • 2017.06.14.
  • 6

Topfa Feingeback az eredeti neve ennek a süteménynek, persze gyümölcs nélkül - de ha már szezonja van akár a cseresznyének vagy a meggynek, miért is ne kerülhetne bele.
Tényleg nagyon gyorsan összeállítható, hiszen csak összekell keverni a hozzávalókat, a többi pedig a sütő dolga. Kicsit egészségesebbé refolmáltam, próbáljátok ki így is.»HOZZÁVALÓK«- 6 tojás- 6 ek xilit
1 tk vaníliakivonat- 1 kis poharas tejföl ( 175 g )- 50 dkg túró- 1 citrom reszelt héja- 14 dkg fehér tönkölyliszt- csipet só- 1 tasak sütőpor- 5 dkg mazsola- 20 dkg magozott cseresznyeA sütőt 200 °C - ra előmelegítjük.
A tojást a cukorral kézi habverővel kissé habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a túrót. Ízesítjük vaníliával és citromhéjjal, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, a mazsolát és a cseresznyét.A masszát egy közepes méretű ( kb 20 x 30 cm ) kivajazott és liszttel behintett tepsibe öntjük és kb 35 perc alatt megsütjük.