~ TOJÁSKROKETT ~

  • 2017.06.20.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«- 6 - 7 db főtt tojás- 10 dkg reszelt sajt- 2 gerezd fokhagyma- 1 szál újhagyma- 1 tojás- 1 csokor petrezselyem- só, bors- zsemlemorzsa -
szükség szerint-1 - 2
tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshozA főtt tojást reszeljük le vagy késes aprítóval aprítsuk fel, adjuk hozzá, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk borsozzuk és az egészet alaposan dolgozzuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható masszát kapjunk.A masszát tegyük 1 órára hűtőbe és nedves kézzel formáljunk rudakat belőle, majd forgassuk a felvert tojásba és zsemlemorzsába.A kroketteket forró, bő olajban süssük aranysárgára.