~ TEJFÖLÖS MÉZES ~

  • 2017.06.22.
  • 6


Sokan nem szeretik
elkészíteni a több lapból álló süteményeket, mert egy kicsit időigényes a lapokkal való bajlódás. De higgyétek el nem az, még az egyik lap sül addig a másikat, pár perc alatt ki tudjuk nyújtani
és egy másik tepsi hátán már várhatja a sütést. Az ilyen lapok igen vékonyak és a sütési idejük is kevés. A klasszikus mézes tésztáját egy kicsit egészségesebbre készítettem, a krém pedig kellemesen lágy és citromos.»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg tk kiőrlésű liszt- 25 dkg fehér tönkölyliszt- 15 dkg eritrit
helyette porcukor- 5 dkg vaj- 3 ek méz- 2 tojás
1 tk szódabikarbóna- 50 ml tejKrém :- 2 dl tejszín- 70 dkg tejföl- kb 15 dkg eritrit helyette porcukor- 1 tk vaníliakivonat- 1 citrom reszelt héja- fél citrom leve- 2 tk étk. zselatin
+
50 ml vízEgy tálba tesszük a puha vajat, a cukrot, hozzáadjuk a tojást, a mézet, a szódabikarbónát és a tejet. Kézi habverővel alaposan összekeverjük, majd a masszát a liszthez adjuk és összegyúrjuk. A tésztából 4 gombócot formálunk és egyesével 20 x 30 cm - es lapokká kinyújtjuk, majd vajazott, lisztezett tepsi hátán egyenként 180 °C - on, 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A tejfölt ízesítjük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és mikróban folyósra melegített zselatint, végül összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal.
A krémet négyfelé elosztjuk és betöltjük vele a mézes lapokat. A tészta tetején elsimítjuk az utolsó adag krémet és másnapig hűtőbe tesszük.

Címkék

Tejszín Tejföl