~ TEJFÖLÖS EPRES PITE ~

  • 2017.05.28.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 18 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 kk sütőpor, 1 tojásTöltelék :- 50 dkg tejföl, kb 8 - 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 db tojás, 1 ek vaníliás pudingpor- 2 ek darált mandula- kb 25 dkg eperA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd átlátszó fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.A tejfölt simára keverjük a cukrokkal, a tojással és a pudingporral, majd ízesítjük citromhéjjal. Az epret megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.Egy kb 25 x 25 cm - es tepsibe sütőpapírt fektetünk, belenyújtjuk a tésztát, villával megbökdössük és 170 °C - ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük. Ezután megszórjuk mandulával, ráöntjük a tejfölös keveréket és elrendezzük rajta az eperdarabokat. Visszatolva a sütőbe még további 45 ( kb ) percig sütjük. Akkor lesz jó, amikor a töltelék már nem remeg.
A kihűlt sütemény felkockázva kínáljuk.

Címkék

Eper Pite Tejföl