~ MEDVEHAGYMÁS TOJÁSOS FASÍRTTEKERCS ~

  • 2017.03.27.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg darált sertéslapocka- 1 tojás- 1 csokor aprított medvehagyama- 2 - 3 gerezd fokhagyma- 1 közepes vöröshagyma- 2 - 3 ek zsemlemorzsa- só, bors - ízlés szerintTöltelék :- 3 főtt tojás- 4 ek vajkrém- 15 dkg füstölt reszelt sajt- kb fél pritaminpaprika- 1 tojás - a kenéshezTegyük egy tálba a darált húst, adjuk hozzá a medvehagymát, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, a tojást, sózzuk, borsozzuk és alaposan gyúrjuk össze annyi zsemlemorzsával, hogy keményebb állagot kapjunk.
Terítsünk sütőpapírt a munkapultra és a tenyerünkkel, lapogassuk rajta szét a húsmasszát ujjnyi vastagságú téglalap formára. Kenjük rá a vajkrémmet, szórjuk rá a sajtot, a késes aprítóval összedarabolt tojást és végül a paprikát, majd enyhén nyomkodjuk le. A papír segítségével tekerjük fel mint a piskótatekercset, a két végét pedig csavarjuk szorosan össze.
A tekercset tegyük a hűtőbe 1 órára, majd egy nagyobb tepsibe fektessünk zsírpapírt és helyezzük rá a kicsomagolt hústekercset. Kenjük le a tetejét tojással, majd toljuk a forró ( 190 °C - os sütőbe és süssük kb 60 percig. Félidőben ismét kenjük át a tekercs tetejét tojással.