~ MATCHA TEÁS JAPÁN SAJTORTA ~

  • 2017.03.26.
  • 1

A Matcha egy 100 % - ban tiszta, zöldtea. A friss tealeveleket finom porrá őrlik, aminek az eredménye egy figyelemre méltó zöld szín, csodás ízével és kivételes aromával. A gyönyörű smaragzöld színét a nagy mennyiségű krolofillnak köszönheti.
Érdekesség : - a teaültetvényeket a betakarítás előtt 4 héttel
letakarják, ez a speciális árnyékolási módszer 90 % - kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, aminek a következménye, hogy a növények szinte a sötétben növekednek, a hiányzó napfényt pedig a nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják.
»HOZZÁVALÓK«- 3 tojás- 15 dkg krémsajt- 10 dkg porcukor- 40 ml étolaj- 60 ml tej- 1 tk citromlé- 5 dkg étk. keményítő- csipet só- 1 ek matcha teapor
+ 2 ek vízEgy 18 cm - es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk, az oldalát kiolajozzuk és behintjük keményítővel. Ha kapcsos formánk van, akkor jó szorosan becsomagoljuk az alját alufóliába úgy, hogy a fólia felérjen a forma feléig. A sütőt 160 °C - ra előmelegítjükA tojásokat szétválasztjuk. A krémsajtot 5 dkg porcukorral, az olajjal, a tejjel, a citromlével és a tojások sárgájával simára keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd félidőben hozzászórjuk a porcukrot és kemény habbá verjük, ezután
lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel.A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe beleforgatjuk a vízzel elkevert teaport, majd elkezdjük a kétféle masszát a formába rétegezni : A forma közebépe teszünk 3 evőkanállal a sárga masszából, majd erre kanalazunk 3 evőkanállal a zöld masszából és ezt addig folytatjuk amíg az összes massza elnem fogy.A formát egy magasabb peremű tepsibe helyezzük és annyi forró vizet öntünk bele, hogy ellepje a forma felét. Kb 80 percig sütjük. Ha a torta elkészült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét porcukorral megszórva és ízlés szerinti gyümölccsel kínáljuk.