~ HARTYÁNI KRÉMES ~

  • 2017.03.28.
  • 8

A sütemény tésztája több, másféle krémes süteménynek is az alapja, sokan húsvétra sütik, mert egyszerű, könnyed és finom. Van aki csokoládval is bevonja a tetejét, de így porcukorral megszórva is igazi vendégváró.»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 2 tojás- 10 dkg porcukor- 5 dkg méz- 8 dkg vaj. 2 ek kakaópor- 1 teáskanál szódabikarbóna- 35 dkg liszt- szükség estetén 1 - 2 ek tejKrém :- 8 dl tej- 3 cs. vaníliás pudingpor- 20 dkg cukor- 15 dkg lágy vajtovábbá :
- 20 dkg babapiskóta- kb 1 , 5 dl presszókávé- 1 ek rumaromaA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
Vízgőz felett felmelegítjük a vajat a porcukorral, a mézzel, a tojással, és a kakaóval, hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a liszthez és az egészet összegyúrjuk.
A tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett deszkán 20 x 30 - cm - es lapokká nyújtjuk és vajazott, liszttel behintett tepsi hátán, egyenként 6 - 8 perc alatt megsütjük, de előtte szurkáljuk meg villával.A krémhez, 2 dl tejben simára a keverjük pudingport, a maradék tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük.. Ha a krém kihűlt, hozzákeverjük a puha vajat.Az egyik mézes lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük
a kávés rumban megforgatott babapiskótát, majd rásimítjuk a maradék krémet, végül
ráborítjuk
a másik tésztalapot, kissé rányomkodva. Hhűtőben egy éjszakán át pihentetjük, hogy összepuhuljanak a lapok, majd a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint felszeleteljük.