~ ERDÉLYI RAFFAELLO ~

  • 2017.03.03.
  • 8


Hát ez a sütemény nagyon sok tojással készül, de megéri elkészíteni, mert a krém valami csodálatosan könnyed és nagyon finom.
A piskóták elkészítese sem kíván nagy szakértelmet, úgyhogy a kezdő háziasszonyok bátran fogjanak hozzá.
»HOZZÁVALÓK«Kókuszos piskóta:
- 5 tojásfehérje,
15 dkg cukor,
15 dkg kókuszreszelék- csipetnyi só, 2
ek liszt- 1 tasak sütőporDiós piskóta :- 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 10 dkg darált dió,
- csipetnyi só, 3 ek kakaópor, 2 ek liszt- 1 tasak sütőporKrém :- 4 dl tej, 20 dkg cukor, 2 cs. vaníliás pudingpor- 1 tk vaníliakivonat,
10 tojássárgája, 15 dkg mascarpone, 25 dkg vajDíszítés : reszelt étcsokoládéA kókuszos piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 22 x 32 cm - es tepsibe simítjuk és 180 °C - on, kb 15 - 20 percig sütjük.A diós piskótához, a tojásfehérjét a sóval habbá verjük, majd félidőben hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük, majd összeforgatjuk a többi hozzávalóval. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 °C - on,
kb 15 - 20 percig sütjük.A krémhez a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd simára keverjük a pudingporral és a tejjel. Alacsony lángon, állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük.. Ha a krém már langyosra hűlt, habosra keverjük a vajjal és a krémsajttal, majd ízesítjük vaníliával.A kókuszos tésztára rákenjük a krém 2 / 3 - át, ráhelyezzük a diós piskótát, majd a tetején elsimítjuk a megmaradt krémet és étcsokoládét reszelünk rá.

Címkék

Dió Krémes Kókusz