~ DARÁLTHÚSBÓL RÁNTOTT SZELET ~

  • 2017.03.02.
  • 8


Amikor anno végigsöpört
annak idején az interneten, hogy hogyan készítsünk darált húsból rántott szelelet, én is gyorsan kipróbáltam és azóta szinte mindig így készítem a rántott húst. Nagy előnye, hogy nincs klopfollás - amit kifejezetten utáltam - és sokkal gyorsabban el is készül.
Végeredményként pedig ugyanolyan hússzelet kapunk, mint a lapított változat.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg darált hús ( nálam csirke )- 15 dkg reszelt sajt
- sótovábbá :- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírhoz- olaj - a sütéshezA húst alaposan dolgozzuk össze a sajttal és ízlés szerint sózzuk, majd a masszából formázzunk kb 8 golyót.A húsgolyókat, enyhén lisztezett felületen a tenyerünkkel ( vagy sodrófával ) lapogassuk ki a nekünk megfelelő vastagságúra ( kb fél cm ) , majd fordítsuk át, hogy mindkét oldala lisztes legyen. Ezután tegyük a hússzeletet felvert tojásba, majd egy szélesebb lapáttal alányúlva tegyük át a zsemlemorzsába.
Ha bepaníroztok az összes húsgolyót, felhevített olajban süssük aranybarnára.

Címkék

Sajt Hús Gyors