~ TÖKMAGOS - ASZALT PARADICSOMOS PIZZAFONATOK ~

  • 2017.02.19.
  • 3

»HOZZÁVALÓK« 4 db - hozTészta :
- 35 dkg pizzaliszt ( Nagyi titka )- 15 g friss élesztő- 1 tk cukor- fél ek só- 1 ek olívaolaj- kb
2 , 5 dl langyos vízTöltelék :- 25 dkg túró- 5 ek tökmagolaj- kb 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom- 4 ek pirított tökmag- só - ízlés szerintAz élesztőt kevés cukros vízben futtassuk fel. A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba, közepébe készítsünk mélyedést, öntsük ide a felfutott élesztőt és az olívaolajat, majd kezdjük el dagasztani, fokozatosan hozzáöntve a langyos vizet. A tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára.A túrót törjük át egy villával, keverjük össze a tökmagolajjal és az aprított tökmaggal, sózzuk ízlés szerint.Ha a tészta megkelt osszuk két egyforma gombócra, majd nyújtsuk ki kb 30 x 40 cm - es nagyságúra, kenjük rá a töltelék felét és szórjuk meg a lecsepegtetett és apróra vágott aszalt paradicsommal. A tésztát a szélesebbik részénél fogva tekerjük fel és az így kapott rudat vágjuk hosszában ketté, majd a
külön - külön tekerjük össze úgy, hogy a vágott fele felülre essen. Így járjunk el a másik tésztagombóccal is.A fonatokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, kelesszük 20 percig és 200 °C - on süssük szép pirosra.Ötlet : Tante Fanny receptfüzet