~ SZULTÁN TEKERCS ~

  • 2017.02.05.
  • 5


Erre a
török eredetű, sütés nélküli desszertre esett ma a választásom egy kis málnával ízesítve. Habár puding az alapja, mégis mutatós és légiesen könnyed édesség. Kiváló vendégváró, ha unod a kehelyben vagy tálkákban felszolgált pudingot, itt a lehetőség így elkészíteni és kínálni.Segítség az elkészítéshez itt :
http://domacirecepti.net/sultanova-slatka-sarma-video-recept/»HOZZÁVALÓK«Tekercs :- 1 l tej- 15 dkg cukor- 10 dkg étk. keményítő- 7 dkg liszt. 3 dkg kakaópor- 1 tk vaníliakivonat- csipet só- 5 dk vaj- 20 dkg kókuszreszelékKrém :- 2 dl tejszín- 2 - 3 ek porcukor- 1 maréknyi fagyasztott málna / vagy frissEgy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket.
3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes, tejes keveréket és sűrű krémmé főzzük. Végül belekavarjuk a vajat és ízesítjük vaníliával.
A forró pudingot egyenletesen elterítjük a kókuszreszeléken és hagyjuk kihűlni.A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a friss, vagy a kiengedett és lecsepegtetett málnát. A krémet a pudingra kenjük és vízbe mártott késsel, kb 6 cm széles csíkokat vágunk belőle, majd óvatosan feltekergetjük. A tepsiben maradt kókuszreszelékben pedig áthempergetjük.