~ KRÉMLIKŐRÖS KUGLÓF ~

  • 2017.02.04.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 4 tojás- 18 dkg cukor- 22 dkg lágy margarin- 1 tasak vaníliás cukor- 1 , 5 dl krémlikőr ( pl : Baileys, Carolans, Mozart )
- 10 dkg étk. keményítő- 22 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- csipet sótovábbá :
- kb 8 db babapiskóta- 1 dl presszó kávé
- porcukorA sütőt előmelegítjük
175 °C - ra, egy kuglóformát alaposan kivajazunk
és behintünk liszttel.A tojást a cukorral, a vajjal és a krémlikőrrel összekeverjük, majd hozzá szitáljuk a keményítőt, és a sütőporral elvegyített lisztet.
A massza 1 / 3 - át a formába öntjük, ráhelyezzük a kávéban megforgatott babapiskóta felét, rákanalazzuk a megmaradt massza felét, ismét babapiskóta és végük ráöntjük a megmaradt masszát.
kb 50 - 55 perc alatt megsütjük, de végezzünk tűpróbát.Ha a kuglóf megsült, kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.

Címkék

Kuglóf Krémlikőr