~ KÓKUSZKRÉMES CÉKLATORTA ~

  • 2017.02.01.
  • 1

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :
- 3 tojás- 20 dkg reszelt cékla ( pucolt mennyiség )- 10 dkg cukor- 1 tk vaníliakivonat- 1 ek kakaópor- 8 dkg liszt- 1 / 2 tk szódabikarbóna- csipet sóKókuszkrém :- 4 dl kókusztej - vagy tej- 1 tasak tejszín ízű pudingpor- 10 dkg cukor- 10 dkg kókuszreszelék- 2 dl tejszínA sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 23 cm - es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.A tojást kétfelé választjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük habbá verni, amikor már félig felverődött, apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény habbá verjük.A tojások sárgáját összekeverjük a lecsepegtetett
céklával, a kakaóval elvegyített szódabikarbónás liszttel, majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A masszát a formába simítjuk és kb 40 percig sütjük.A kókusztejben megfőzzük a pudingot, majd hozzákeverjük a cukrot, a kókuszt és hagyjuk kihűlni. A tejszínből habot verünk, majd összeforgatjuk a pudingos résszel és bevonjuk vele a kihűlt piskótát.

Címkék

Torta Cékla Kókusz