~ KELBIMBÓ FASÍRT ~

  • 2017.02.09.
  • 1


Már sok zöldségből készítettem fasírtot, de valahogy a kelbimbó eddig kimaradt a sorból. Mindig csak párolva, vajon átpirítva vagy levesbe került eddig, mert nagyon szeretjük. A fasírtot nagyon sokan csak húsból készítek, de higgyétek el a zöldséges változat is van olyan finom.
»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg kelbimbó- 1 nagyobb szál répa- 1 közepes vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 szikkadt zsemle- 1 tojás- só, bors, őrölt koriander. zsemlemorzsa - szükség eseténés még :
- 2 tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshozolaj - a sütéshezA kelbimbót enyhén sós vízben főzzük félpuhára, majd miután lecsepegtettük villával nyomkodjuk szét. Reszeljük hozzá a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát.A zsemlét késes aprítóval aprítsuk morzsásra, adjuk a zöldséges keverékhez, ízesítsük és a tojás hozzáadásával jól dolgozzuk össze. Szükség esetén adjunk a masszához még annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható masszát kapjunk és tegyük a hűtőbe 60 percre.A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk tojásba, utána a morzsába és kevés olajon süssük mindkét oldalát aranybarnára.Köretként adjunk mellé bulgurt és szórjuk meg apróra vágott újhagymával.