~ RICOTTÁS - HALAS, SPENÓTOS „ GNOCCHI ” ~

  • 2017.01.11.
  • 1


Ismét egy olasz jellegű étel, a ricotta a spenóttal, a hal a citrommal alkot igazi párost és ezt ha ezt mind összegyúrjuk és ízletes paradicsomszósszal nyakon öntjük, fenséges eledelt készítettünk.
»HOZZÁVALÓK«- 40 dkg tőkehal ( pl afrikai tőkehalfilé )- 25 dkg ricotta- 20 dkg gyorsfagyasztott leveles spenót- 1 tojás- 1 gerezd fokhagyma- 3 - 4 ek liszt- 1 citrom reszelt héja- só, bors, őrölt koriander- fél liter paradicsomszószA spenót dobjuk pár percre lobogó sós vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki a levétől
és vágjuk apróra. A hal miután kiengedett, papírtörlővel itassuk fel róla a felesleges vizet, majd késes aprítóval aprítsuk össze.A ricottát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a halhúst, a spenótot, a tojást, ízesítsük és adjunk hozzá annyi lisztet , hogy jól formálható masszát kapjunk. Pihentessük 30 percig, majd nedves kézzel formáljunk belőle diónyi gombócokat és lobogó sós vízben főzzük ki.
Ha gombócok feljöttek a víz felszínére, szedjük ki egy vajjal kikent hőálló tálba, öntsük rá a paradicsomszószt és tegyük a 200 °C - os sütőbe 15 percre.