~ HÁZI RAVIOLI PARMEZÁNOS BURGONYA TÖLTELÉKKEL ~

  • 2017.01.09.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 2 tojás, 1 mk só, kb 20 dkg lisztTöltelék :- 20 dkg burgonya, 3 ek parmezán, 1 tojássárgája, só, borstovábbá :
- 1 ek vaj, pár db zsályalevél, baconszalonnaA tésztához összegyúrjuk a tojásokat és a sót annyi liszttel amennyit felvesz a tojás, majd letakarva szobahőmérsékleten pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.A
burgonyát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval.A tésztát tésztanyújtó géppel 2 mm - es vastagságúra kinyújtjuk, a töltelékből diónyi gombócokat formázunk és elhelyezzük a tésztacsík alsó felén egymástól kb 6 - 7 cm - es távolságra, majd ráhajtjuk az üresen hagyott tésztarészt. A töltelék körül kinyomkodjuk a levegőt és egy hullámos szélű linzerkiszúróval ( 6 - 7 Ø
) kiszaggatjuk.A raviolikat lobogó sós vízben kb 2 - 3 perc alatt kifőzzük.Egy serpenyőben vajat hevítünk, átpirítjuk rajta a felaprított zsályát és összeforgatjuk a raviolival. Sült baconnal tálaljuk.