~ CRUFFIN ~

  • 2017.01.06.
  • 2

»HOZZÁVALÓK« 8 db - hoz- 30 dkg liszt- 6 g szárított élesztő- 2 ek porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 kk só- 5 dkg puha vaj- kb 1, 5 dl langyos vízés még :- puha vaj - a kenéshez- lekvár - a töltéshez- porcukor - a szóráshozA száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a puha vajat és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen kb 40 - 45 percig kelesztjük.Ha a tészta megkelt, négy gombócot formázunk belőle és mindegyiket, enyhén lisztes felületen külön - külön nagyon vékony, hosszúkás alakúra kinyújtjuk. Megkenjük a tészta felületét puha vajjal és feltekerjük mint a kiflit. A rudakat kissé átsodorjuk, majd
hosszában kettévágjuk és feltekerjük csigavonalban úgy, hogy a vágott rész kívülre kerüljön.
A muffinforma mélyedéseit vajjal kikenjük
és belehelyezzük a csigákat. 30 - 40 percig kelesztjük, majd előmelegített, 180 °C - os sütőben halványra sütjük.Ha a cruffinok megsültek, a közepébe egy fánktöltő csővel
lekvárt nyomunk és porcukorral megszórjuk.