~ RIBIZLILEKVÁROS LINZERMADELEINE ~

  • 2016.12.09.
  • 4

Az aprósütemények, azok közül is a linzerre egy variáció. A tészta a jól megszokott 3 : 2 : 1 arányban készül, a pikánsságát pedig a ribizlilekvár adja és hogy még mutatós is legyen, madeleine formában készültek. Jól záródó dobozban sokáig eláll.»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 tojássárgája- ribizlikelvár - a ragasztáshoz- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj - a díszítéshezA lisztet a cukrokat egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót,
a vajat és összemorzsoljuk, majd a tojássárgájával egynemű tésztává gyúrjuk. Átlátszó fóliába tekerjük és 60 percre hűtőbe tesszük.A tésztából 20 g - os darabokat csípünk és belenyomkodjuk a madeleine formába. 200 °C - on kb 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük és összeragasztjuk a lekvárral.A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és megmártjuk benne a linzert. Sütőpapírra fektetjük és hagyjuk megdermedni.