~ PUNCSOS LINZERTORTA ~

  • 2016.12.06.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 45 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 2 ek kakaópor, csipet só, 10 dkg porcukor- 25 dkg vaj, 2 tojás, szükség esetén 1 - 2 ek hideg vízKrém :- 6 dl tej, 2 cs puncs pudingpor, 15 ml
rumaroma, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukorDíszítés :- baracklekvár, pirított mandulalap- 8 dkg étcsokoládé, 4 dkg fehér csokoládé, 2 ek étolajA tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a hozzávalókat, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 60 percre.
A pudingot megfőzzük a tejben, a vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd tovább habosítjuk a kihűlt pudinggal és ízesítjük az aromával.A tésztát 5 egyforma gombóccá osztjuk, majd 22 cm - es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 200 °C - os sütőben, kb 10 - 12 perc alatt egyenként megsütjük.A kihűlt lapokat betöltjük a krémmel, a torta tetejét és oldalát körbekenjük vékonyan lekvárral majd az oldalát mandulával díszítjük. Gőz felett külön - külön összeolvasztjuk mindkét csokoládét az olajjal, az étcsokival bekenjük a a torta tetejét, a fehér csokoládét egy zacskóba kanalazzuk, aminek levágunk az egyik csücskéből egy picit és becsíkozzuk vele
a tetejét.