~ MÁKOS LINZER , FŰSZERES MEGGYLEKVÁRRAL ~

  • 2016.12.16.
  • 0

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 5 dkg egész mák- 20 dkg hideg vaj. 10 dkg porcukor- 1 citrom reszelt héja- 1 tojássárgája. csipetnyi só- pici hideg vízmeggylekvár, fahéj, őrölt ánizsA száraz hozzávalókat egy tálba mérjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk. ( ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá )A tésztát átlátszó fóliába tekerjük, hűtőbe tesszük legalább 1 órára, majd enyhén lisztes felületen fél cm - es vastagságúra nyújtjuk és linzer kiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 200 °C - on kb 10 perc alatt megsütjük. Arra ügyeljünk, hogy ne süssük túl, ha linzerek széle már pici színt kapott, vegyük ki a sütőből.
A meggylekvárt keverjük össze ízlés szerinti fahéjjal és őrölt csillagánizzsal, majd ragasszuk össze a linzerpárokat.