~ MORGÓS CSÚCS ~

  • 2016.11.30.
  • 7


Gondolom minden háztartásban van egy műanyag citromfacsaró a kamra rejtekében, de ha nem lenne, a 100 Ft - os boltokban olcsón beszerezhető aminek a segítségével, egy mutatós édesség készíthető.
»HOZZÁVALÓK« - 25 db hozKekszes alap :- 10 dkg darált keksz, 20 dkg dió, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor- 8 dkg puha vaj, tej ( kb fél dl )Töltelék :- 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 25
dkg gesztenyepüré, 15 dkg darált keksz2 ek rumaroma, meggybefőttés még : - cukor - a forgatáshozAz alaphoz összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a masszából nedves kézzel 25 egyforma golyót formálunk és meghempergetjük a cukorban.A töltelékhez, a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáreszeljük a gesztenyemasszát, hozzáadjuk a rumot és a kekszet, majd alaposan összedolgozzuk.A diós golyókat egy citromfacsaró üregébe töltjük és a falához nyomkodjuk, a közepébe teszünk egy kevés gesztenyekrémet, majd 1 - 1 db meggyszemet és teljesen kitöltjük az üreget a krémmel. Ezután könnyedén kiütjük a formából.
A csúcsok alját cukorba mártjuk.