~KRÉMES PUFITORTA ~

  • 2016.11.19.
  • 0


A puffasztott rizs hogy mi mindenre is jó, pl nutellával vagy olvasztott csokoládéval összekeverve torta tetejére. Gyorsan, egyszerűen sütés nélkül elkészíthető és érdemes az alapot digestive keksszel készíteni, mert sokkal finomabb lesz tőle a torta.»HOZZÁVALÓK«Alap :- 20 dkg digestive keksz, 2 ek instant kakaópor ( pl Nesquik ), 10 dkg olvasztott vajTöltelék :- 25 dkg mascarpone, 4 - 5 ek porcukor, 2 dl tejszín, 1 cs habfixálóTetejére :- 4 dkg puffasztott rizs, 3 ek nutella, fél dl meleg tejA kekszet késes aprítóval morzsásra daráljuk, majd összekeverjük a kakaóporral és az olvasztott vajjal. Egy folpackkal bélelt 18 cm - es tortaforma aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük dermedni.A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejszínt és habbá verjük, majd elkeverjük benne a habfixlót. A krémet a kekszes alapra simítjuk és hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.A nutellát krémesre keverjük a tejjel, majd összeforgatjuk a puffasztott rizsszemekkel és a krém tetejére kanalazzuk, enyhén rányomkodva.