~ PAPRIKÁS CSIRKEMELLSONKA ~

  • 2016.10.04.
  • 4


A fűszerezést mindenki a saját szájíze szerint variálhatja, nekem a receptben felsoroltak jönnek be, de ízesíthetjük mediterrán beütéssel, fokhagymásan stb. Mennyiséget nem is írok a fűszereknél mert egyénileg ez változó, a lényeg : az így készült felvágottunk biztos hogy mindenféle adalékanyagoktól mentes lesz.»HOZZÁVALÓK«- 50 - 60 dkg csirkemell- füstölt pirospaprika, só, bors, fokhagymapor, majoránna, őrölt korianderA húst vágjuk kb 6 - 8 darabra, a vastagabb részeket kissé lapítsuk ki. A fűszereket keverjük össze egy tálkába és dörzsöljük be vele a húsdarabok mindkét oldalát, tegyük egy simítózárral
ellátott tasakba, majd
tegyük a hűtőbe egy éjszakára .A húst tekerjük jó szorosan folpackba és formáljunk belőle hengert, a végeket pedig kössük el, majd csomagoljuk alufóliába és tegyük egy fazékba. Öntsünk rá annyi vizet amennyi ellepi és alacsony lángon főzzük kb 1 órán át.Hagyjuk a vízben kihűlni, majd csomagoljuk ki és papírtörlővel itassuk fel a sonkáról a felesleges lét, dörzsöljük be pirospaprikával majd tegyük hűtőbe pár órára.

Címkék

Csirke Hidegtál