~ KARALÁBÉFASÍRT ~

  • 2016.08.19.
  • 8

Készítettem már sokféle zöldségből fasírtot, most éppen a karalábé került sorra. Kínálhatjuk párolt rizs vagy főzelék mellé, fogyaszthatjuk sült krumplival, majonézes mártogatóssal. De magában is kiváló és egészséges harapnivaló.Háttér :
Fotókellék»HOZZÁVALÓK«- 3 nagyobb, zsenge karalábé- 1 szikkadt zsemle- 1 kisebb fej vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 1 tojás- aprított petrezselyem- só, bors, őrölt koriander- zsemlemorzsaA karalábét hámozzuk meg, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le. Sózzuk meg és hagyjuk állni kb 10 percig, ezután alaposan nyomkodjuk ki a levétől. Adjuk hozzá a vízben ázott, kinyomkodott zsemlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a petrezselymet. Ízesítsük, majd szórjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.A masszából nedves kézzel formáljunk pogácsákat, forgassuk meg zsemlemorzsában, majd rakjuk egy tálcára és tegyük a hűtőbe 30 percre. Forró, bő olajban ( kókuszzsírban ) süssük mindkét oldalukat aranybarnára.

Címkék

Fasírt Karalábé