~ TEJFÖLÖS EPRES ~

  • 2016.05.22.
  • 1


»HOZZÁVALÓK«- 500 ml tejföl- 1 dl tejszín- 10 g zselatin- 1 citrom reszelt héja- 1 tk vaníliakivonat- kb 8 dkg porcukor- babapiskóta
- 25 dkg eper
+ a díszítéshezEgy püspökkenyér formát béleljünk ki foplackkal. Az epret miután megmostuk, csepegtessük le és vágjuk apróbb darabokra.A tejfölt keverjük csomómentesre a cukorral, ízesítsük vaníliával és reszelt citromhéjjal. A zselatint szórjuk a tejszínhez, hagyjuk benne megduzzadni, majd melegítsük langyosra és keverjük össze a tejföllel, azután forgassuk hozzá az epret is.A krémet simítsuk a formába, a tetejét pedig rakjuk ki babapiskótával, enyhén a krémbe nyomkodva. Takarjuk le folpackkal és tegyük pár órára hűtőbe dermedni.Tálaláskor, óvatosan borítsuk ki a formából, húzzuk le róla a fóliát és díszítsük felszeletelt eperrel.