~ ZELLERES BORSÓKRÉMLEVES ~

  • 2016.01.14.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg mirelit zöldborsó- 1 kisebb zellergumó- 1 közepes vöröshagyma- kb 5 dl tej- 1 nagy csokor petrezselyem- 1 ek vaj- 2 ek tejföl
- só bors - ízlés szerintSajtcsipsz :- kb 20 dkg karakteresebb ízű sajt ( pl, gouda, ementáli )Az apróra vágott vöröshagymát
kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zellert és jól átpirítjuk. Amikor a zeller félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk.A
petrezselymet a szárával
együtt felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, hozzáöntjük a tejet és botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és összeforraljuk.
Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és még forrón belekavarjuk a vajat.A sajtot lereszeljük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat rakunk belőle. Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 8 percig sütjük, majd hagyjuk megszilárdulni. Találáskor a levesbe tördelve fogyasztjuk.

Címkék

Leves Zeller Tej Borsó