~ PARADICSOMOS BAB CITROMOS HÚSGOMBÓCCAL ~

  • 2016.01.21.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«Ragu :- 1 fej vöröshagyma- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 2 szál répa- 2 vörös babkonzerv
- 1 aprított paradicsom konzerv
- 1 ek sűrített paradicsom- só bors- kb 1 - 1, 5 dl vízHúsgombóc :- 50 dkg darált sertéshús- 1 szikkadt zsemle- 1 vöröshagyma- 1 fej fokhagyma- 1 csokor petrezselyem- 1 citrom reszelt héja- 1 tojás- őrölt koriander, cayenne bors,
pirospaprika, só, bors- zsemlemorzsa - szükség szerintTejben beáztatjuk a zsemlét. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, a citrom reszelt héját és a kinyomkodott zsemlét. Ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összekeverjük, ha szükséges zsemlemorzsát szórunk hozzá. Hűtőbe tesszük.Kevés olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és a feldarabolt répát. Ezután hozzáadjuk a sűrített és a konzerv paradicsomot majd a lecsepegtetett babot. Ízesítjük, felöntjük vízzel és összeforraljuk. A ragut egy hőálló tálba öntjük. A húsmasszából golyókat formázunk és a ragura rakjuk.
180 °C - ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 35 - 40 percig sütjük.