~ MARCIPÁNOS LEKVÁROS LINZER ~

  • 2015.12.21.
  • 7

Lurpak® Karácsonyi menü :3. Sütemény
»HOZZÁVALÓK«Linzer :- 20 dkg liszt- 5 dkg darált mandula- 15 dkg
Lurpak®
vaj- 6 dkg porcukor- csipet só- 1 tojás sárgája- 1 citrom reszelt héjaMarcipános tészta :- 20 dkg marcipánmassza- 5 dkg lágy vaj- 5 dkg porcukor- 2 tojásfehérje- 8 dkg lisztÖsszeállításhoz :
- 1 üveg tetszőleges lekvár ( 450 g ) - nálam erdei gyümölcsA linzerhez összevegyítjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojássárgáját, a citrom reszelt héját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.A marcipánmasszát burgonyanyomón áttörjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót és simára keverjük.
A tésztát fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és 7 cm széles csíkokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és csillagcsöves habzsákkal a tészta mindkét oldalára húzunk egy - egy csíkot, a marcipános masszából.Előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 18 - 20 percig sütjük. ( legalábbis addig, amíg egy kis színt nem kap a tészta )A lekvárt közben folyósra melegítjük és kitöltjük vele az üres részt. Megszórjuk porcukorral, megvárjuk még a lekvár megdermed és felszeleteljük.