~ CSOKOLÁDÉSZALÁMI ~

  • 2015.11.22.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«- 10 dkg étcsokoládé- 8 dkg vaj- 2 ek rum vagy 1 tk rumaroma- 20 dkg
keksz - nálam digestive- 1 ek kakaópor- 1 ek lekvár - tetszőleges- 10 dkg vegyes magvak ( dió, pisztácia, mandula )- 3 - 3 dkg mazsola, aszalt áfonya- 1 ek kandírozott narancshéj- porcukor - a hempergetéshezA keksz negyedét tördeljük apróra, a többit
daráljuk le. A magvakat és az az aszalványokat vágjuk durvára.A csokoládét és a vajat gőz felett olvasszuk össze és keverjük hozzá a rumot, majd az összes hozzávalót keverjük - gyúrjuk alaposan össze. Tegyük félórára hűtőbe, majd osszuk a masszát kétfelé, csomagoljuk zsírpapírba úgy, hogy szalámi formát öltsön és tegyük vissza a hűtőbe dermedni.Amikor már megszilárdult a csokiszalámi, hempergessük meg porcukorba.