~ SÜLT PADLIZSÁNOS PARADICSOMOS SZÓSZ ~

  • 2015.10.05.
  • 4


Íme egy, az olaszok tésztaszósza közül. A szósz elkészítéséhez a Delimano, Nutribellet

turmixgépét használtam. Pillanatok alatt kész voltam a pürésítéssel, a vágó részt csak egyszerűen leöblítettem, a pohár pedig ment mosogatógépbe. Míg a régi turmixgépem tisztítása kicsit időigényesebb volt, a Nutribulletnél ez már nem akadály. Bővebb infót itt találtok a gépről :
Nutribullet »HOZZÁVALÓK«- 1 nagyobb padlizsán- 40 dkg koktélparadicsom- 3 - 4 gerezd fokhagyma- 10 dkg reszelt parmezán vagy grana padano- pár levél bazsalikom- só - ízlés szerint-
1 dl olívaolajDobjuk a paradicsomot és a fokhagymát ( héjastul ) egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal majd toljuk a 200 °C - os sütőbe. Süssük kb 25 percig,
A padlizsánt kockázzuk fel és bő forró olívaolajban süssük aranysárgára, ezután szedjük papírtörlőre.Szórjuk a
Nutribullet
poharába a sajtot a bazsalikomlevelet, tegyük bele a sült padlizsánt, a paradicsomot az tepsiben visszamaradó lével együtt és a héjától megszabadított fokhagymát. Öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat ( abból amiben sütöttük a padlizsánt ) és turmixoljuk össze.