~ OMLÓS BARACKOS KIFLI ~

  • 2015.09.15.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 5 dkg porcukor- 18 dkg vaj- 1 ek tejföl- csipet só- baracklekvár- őszibarackbefőtt- 1 tojás - a kenéshez- szeletelt mandula - a szóráshozA lisztet a porcukorral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőben kb 1 órát pihentetjük.A tésztát, lisztezett felületen fél cm - es vastagságú és 20 cm - es széles téglalappá nyújtjuk, majd háromszögekre vágjuk úgy, hogy a háromszög talpa kb 9 cm legyen.A háromszög talpához 1 - 1 teáskanál lekvárt teszünk, majd erre kerül 1 - 1 gerezdekre vágott barackbefőtt. Szorosan feltekerjük és a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Lekenjük felvert tojással és megszórjuk pirított mandulapehellyel.180 °C - on aranyszínűre sütjük.