~ BARBÁR CSIRKE ~

  • 2015.05.15.
  • 3


A barbár elnevezés ugyan a sörre utal, de tényleg barbárra sikerült ez a csirke. Mint tudjuk minden sörnek megvan a maga íze, színe és illata - nos ez a sör mézzel ízesített, enyhén karamelles ízvilágú, némi narancshéjas fanyarsággal, mély narancssárgás, borostyán színnel. Az igaz, hogy az árát is borsosan mérik, de nagyon finom. A szószban visszaköszön a sör zamata, a narancs és a fűszerek kellemes aromája.
»HOZZÁVALÓK«- személyenként 1 - 2 db felső csirkecomb- 2 ek vaj- 1 ek olaj- 3 - 4 gerezd fokhagyma- só, borsSzósz :
- 2 , 5 dl mézzel ízesített, Barbár belga sör- 1 narancs reszelt héja- 1 apróra reszelt vöröshagyma- 1 tk friss gyömbér - reszelve- 1 tk örölt kömény- 1 tk örölt koriander- 1 tk csípős darált paprika- 2 dl tejszín- 1 ek étk. keményítő- petrezselyemA combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben, a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük és félretesszük.A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb 30 perc.
A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel, majd a pirított combokra öntjük, visszadobjuk a fokhagymagerezdeket és így főzzük, még kb 15 percig.Simára keverjük a tejszínt a keményítővel, hozzáöntjük a csirkéhez és összeforraljuk. Szükség esetén sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.Főtt tésztával kínáljuk.

Címkék

Csirke Gyömbér Sör