~ SÖRÖS ROPOGÓS ~

  • 2015.04.04.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«- 30 dkg liszt- 0 , 5 dl langyos víz- 1 kk cukor- 1 , 5
dkg friss élesztő- 1 / 2 ek só- 2 ek olaj- kb 1 dl világos sör- 1 tojás a kenéshez
- köménymag és durva szemű só - a szóráshozA langyos vízben keverjük el a cukrot és az élesztőt.A lisztet szitáljuk össze a sóval és
közepébe készítsünk mélyedést, öntsük bele az élesztős vizet, az olajat és a sört majd az egészet dolgozzuk sima tésztává.Hagyjuk kb 20 percig pihenni, majd nyújtsuk 1 cm - es vastagságúra és vágjunk belőle tetszőleges nagyságú rudakat. Kenjük meg a tetejét felvert tojással és szórjuk meg köménnyel és sóval.Előmelegített, 180 °C - on süssük amíg színt kap a teteje.

Címkék

Húsvét Sör