~ FLAMAND MARHARAGU ~

  • 2015.02.13.
  • 1

Igazi pasis étel - sör, marhahús, no és egy kis csokoládé.Egyszerű az elkészítése, nem sok dolgunk van vele, hiszen otthagyhatjuk nyugodtam a tűzhelyen, 2 - 3 óra után gyönyörűen besűrűsödik és puha szaftos húsit kapunk, nem beszélve a sűrű édeskés mártásról.»HOZZÁVALÓK«- 60 dkg marhalapocka- 2 nagyobb fej vöröshagyma- 15 dkg füstölt húsos szalonna- 1 - 2 babérlevél- 3 - 4 szem szegfűbors- 1 tk kakukkfű- 1 ek mustár- 0, 5 l barnasör- só, bors - ízlés szerint- liszt - a forgatáshoz- 1 kocka étcsokoládé-
petrezselyemA húst felkockázzuk, lisztben finoman átforgatjuk és felhevített vajon átpirítjuk ( két - három részletben ), majd félretesszük.A bacont felkockázzuk, zsírjára sütjük és üvegesre pirítjuk benne a felszeletelt hagymát. Ezután hozzáadjuk a húskockákat, a babérlevelet, a szegfűborsot, a mustárt, a kakukkfüvet és felöntjük a sörrel.Lefedve, alacsony lángon kb 2 - 3 órán át főzzük, legvégén hozzáadjuk az étcsokoládét.Zsemlegombóccal ( nálam ) és petrezselyemmel megszórva kínáljuk.Forrás :
innen