~ BIGOS ~

  • 2015.02.23.
  • 9

A lengyelek húsos - gombás, káposztás egytálétele. A sörtől nagyon finom, a fűszerektől kicsit különleges, rozskenyérrel fogyasszuk.Én így készítettem :»HOZZÁVALÓK«- kb 80 kg sertéslapocka- 1 nagyobb vöröshagyma- 2 - 3 gerezd fokhagyma- 80 dkg savanyú káposzta- 25 - 30 dkg friss káposzta- 50 dkg gomba ( csiperke )- 30 dkg császárszalonna- só, bors- 1 ek sűrített paradicsom- őrölt borókabogyó,
szegfűbors - ízlés szerint- babérlevél, őrölt kömény- egy üveg sör (0 , 33 l )Egy nagyobb lábosban süssük zsírjára a felkockázott szalonnát, adjuk hozzá a felaprított hagymát és dinszteljük meg. Adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott húst és pirítsuk át.A savanyított káposztát öblítsük át, tegyük a lábosba a felvágott fejes káposztával együtt. Forgassuk át és ízesítsük.A gombát daraboljuk fel és egy serpenyőben felhevített olajon pirítsuk át, majd adjuk a káposztás húshoz. Öntsük fel sörrel és alacsony lángon, lefedve főzzük kb 2 órán keresztül.

Címkék

Gomba Káposzta Sör