~ SÜLT KARFIOL KRÉMLEVES ~

  • 2014.02.03.
  • 6


A karfiolt sokan nem szeretik, talán a jellegzetes íze és illata miatt, pedig nagyon sokoldalúan ellehet készíteni. Ráadásul magas a C - vitamin tartalma és ásványi sókban is igen gazdag.Ha azonban a karfiolt elősütjük és úgy készítjük el, sokkal finomabb és selymesebb ízt kapunk.A finom krémlevest, friss olivás, szezámos stanglival fogyasztottuk.
» HOZZÁVALÓK «- egy kis fej karfiol- egy kisebb szem burgonya- 1 vöröshagyma- 1, 5
dl tejszín- 1 - 1 , 5 l víz.- 1 zöldségleves kocka- só, bors- vaj- A karfiolt szedjük rózsáira, a kisebbeket felezzük, a nagyobbakat negyedeljük el.- Tegyük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg olajjal és sózzuk meg.- Előmelegített 200 °C - on süssük meg. ( kb 30 - 35 perc )- Egy fazékban hevítsünk vajat és fonnyasszuk meg rajta az apróra vágott hagymát.- Dobjuk hozzá a kockára vágott burgonyát és pirítsuk át.- Öntsük fel a zöldséglével, főzzük puhára majd tegyük bele a sült karfiolt és főzzük pár percig.- Botmixerrel pürésítsük.- Végül öntsük bele a tejszínt, ízesítsük és forraljuk jó össze.- Tálaláskor, szórjuk meg a levest, apróra vágott friss petrezselyemmel.

Címkék

Karfiol Leves