~ MANDULATEJES PANNA COTTA , SÓS KARAMELL GANACHE - AL ~

  • 2014.02.05.
  • 5

Ez aztán az igazi olasz édesség. Habár a mandulatejet és a karamellt házilag is elkészíthetjük, én készen vettem mindkettőt.A pudinghoz nem kellett cukrot sem adnom , mert a tej elég édes volt, a vajkaramella édességét pedig a só ellensúlyozta.» HOZZÁVALÓK «- 3 dl mandulatej- 3 dl tejszín- 8 g zselatinSós karamell : - 20 dkg tejkaramella, 1, 5
dl tejszín, 1 kk só- A zselatint melegítsük fel kevés vízzel, majd hűtsük vissza.- Keverjük össze a tejszínt és a tejet, kezdjük el melegíteni, de ne forraljuk fel.- Öntsük hozzá a zselatint és jól keverjük össze.- Töltsük poharakba és tegyük hűtőbe. ( jó ha egy éjszakát hagyjuk dermedni )- A karamellhez, forraljuk fel a tejszínt a sóval és tördeljük bele a karamellát, kevergessük addig amíg amíg sima állagot nem kapunk.- Ha kihűlt, töltsük vékony rétegben a pudingra.- Végül morzsoljunk a tetejére amaretti kekszet.