~ JAFFASZÖRPÖS - CSOKIS KIFLI ~

  • 2014.02.04.
  • 8

» HOZZÁVALÓK « (16 db
- hoz )
Tészta : - 50 dkg liszt, fél cs friss élesztő, 3 ek porcukor, 0, 5 dl étolaj, 1 kk só, 2 ek tejpor, langyos víz - amennyit felvesz a keverékTöltelék : 1 tábla étcsokoládé, 3 - 4
ek keserű kakaópor, 1 cs vaníliás cukor, kb fél dl jaffaszörp,cukor - ízlés szerint- 1 tojás sárgája - a kenéshez- A tészta hozzávalóiból dagasszunk tésztát.
- Hagyjuk a duplájára kelni.- A töltelékhez, reszeljük le
a csokoládét, vegyítsük össze
a kakaóporral, a cukorral
és öntsük a szörpöt is hozzá.- Jól kenhető masszát kell, hogy kapjunk.- Ha megkelt a tészta, osszuk négyfelé és nyújtsuk ki az első cipót, kb 30 cm - es kerek lappá.- Kenjünk meg a kakaós massza felével és borítsuk be, a másik ugyanolyan nagyságúra kinyújtott lappal.- Éles késsel vágjuk 8 cikkre és tekergessük fel.- Így járjunk el a másik 2 cipóval is.- Rakjuk sütőpapíros tepsibe, majd hagyjuk pihenni legalább félóráig.- Kenjük le a tetejüket tojássárgájával
és előmelegített 200 °C - on süssük aranysárgára.