~ BRIE SAJTOS , KOLBÁSZOS - KELBIMBÓS TÉSZTA ~

  • 2014.02.07.
  • 2


Kiadós, finom, gyorsan elkészül kategória.Szeretem a kolbászhússal készült ételeket, mert az ételt már alig kell ízesíteni, hiszen a kolbász már jó be van fűszerezve.
A kelbimbó jótékony hatásáról pedig, már nem is írok.Az elkészült tésztára rászórva a sajtot, ami a melegtől enyhén megolvad, nagyon kellemes ízvilágot kapunk.Próbáljátok ki, nálunk nagy sikere volt.
» HOZZÁVALÓK «- 25 dkg tészta- 40 dkg kolbászhús- kb 30 dkg kelbimbó- 1 kis fej vöröshagyma- brie sajt- olívaolaj, só, bors- A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg.
Közben készítsük el a feltétet.- Egy jó nagy serpenyőbe hevítsünk olajat és fonnyasszuk meg benne, az apróra felkockázott hagymát.- A kelbimbót szeleteljük fel, szórjuk a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és kevés vizet aláöntve, kezdjük el párolni- Félidőben tegyük rá a kolbászhúst és süssük készre.- Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, majd öntsük a serpenyőbe és óvatosan forgassuk át a kolbászos kelbimbóval.- Szórjuk meg a felkockázott brie - vel és végül ízesítsük, ha szükséges.