~ BABOS , CITROMOS HÚSGOLYÓK ~

  • 2014.02.02.
  • 2


Na, ez aztán igen finom és könnyed ebéd vagy vacsora lehet. De a saláta is, akár önmagában igen laktatós és ízletes. Ha nincs otthon elég hús, egészítsd ki valamilyen zöldséggel - nálam most a babé volt a főszerep -reszelj hozzá citromhéjat, szórj bele még egy kis őrölt koriandert és már is kész, a kicsit keleties ízvilágú étel.A koriander citrusos íze, egészen más szintre emeli az ételt - én előszeretettel használom, próbáljátok ki és biztos vagyok benne, hogy méltó helyet foglal majd el, konyhai fűszeres polcon.» HOZZÁVALÓK «- 25 dkg darált csirke vagy pulykahús- 1 vörös babkonzerv ( kb 25 dkg )- 1 tejben ázott zsömle- 1 fej vöröshagyma- 1 kisebb fej fokhagyma- 1 tojás- 1 citrom reszelt héja- só, bors, őrölt koriander- petrezselyemzöld- zsemlemorzsaSaláta : - salátamix, pár szem koktélparadicsom, 1 citrom leve, só, olívaolaj, kétszersült- A babot villával törjük át, adjuk hozzá a húst, a kinyomkodott zsömlét, és az aprított hagymát.- Keverjük hozzá a tojást a fűszereket, a citromhéjat és a felaprított petrezselymet.- Keverjük egyneművé és szórjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.- Tegyük hűtőbe kb 1 órára.- Nedves kézzel formáljunk golyókat, forgassuk zsemlemorzsába és bő, forró olajban süssük ki.- Kínáljuk salátával - amihez tördeljük kisebb darabokra a kétszersültet, forgassuk össze a salátával és enyhén sózzuk meg.- Locsoljuk meg bőven olívaolajjal, vágjuk bele a paradicsomot és facsarjunk rá citromlevet.

Címkék

Hús Bab Citrom