~ TIGRIS ZSEMLE ~

  • 2014.01.16.
  • 0

» HOZZÁVALÓK «- 45 dkg liszt- 1 / 2 cs szárított élesztő- 1 tk cukor- fél ek só- 3 dkg olvasztott vaj- pici citromléMáz :
- 1 kk cukor- 1 / 2 kk só- 1 ek olaj- 1 / 2 cs szárított élesztő- 5 dkg kukoricaliszt- 60 ml meleg víz- A tésztához bedagasztjuk a hozzávalókat és a duplájára kelesztjük.- Ha megkelt, lisztes felületen gyúrjuk át és osszuk 7 vagy 8 részre - attól függően milyen zsömléket akarunk.( nálam 10 dkg
).- Gömbölyítsük és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.- Takarjuk le és hagyjuk még félóráig kelni.- A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk 15 percig pihenni.- Ecsettel alaposan
kenjük be a bucikat mindenhol és hagyjuk száradni, amíg bemelegítjük a sütőt 220 °C - ra.- Tegyünk a sütő aljába egy vízzel teli kis edényt és süssük a zsömléket úgy 15 - 20 percig.