~ SOFFICINI ~
- 2014.01.13.
- 8
Olasz vizekre eveztem most, ezzel a töltött tésztával. A töltelék szinte bármilyen ízesítésű lehet, akár húsos, paradicsomos, gombás, halas, vagy esetleg zöldséges.
A tésztája égetett tészta, tojás nélkül és hihetetlenül jó vele dolgozni.
Lehet olajban vagy sütőben is sütni, én most az utóbbit választottam, mert nem akartam olajszagot a lakásban.
Salátával, még melegen fogyasztva igazán remek vacsora.» HOZZÁVALÓK «Tészta : - 2 dl tej, 3 dkg vaj, fél tk só, 10 dkg lisztTöltelék : besamel mártás : - 1 ek vaj, 1 ek liszt, 2 dl tej, só, bors, őrölt szerecsendió- 2 ek parmezán- kb 20 dkg apróra vágott, főtt füstölt sonka- tojás és zsemlemorzsa a panírhoz- Először készítsük el a tésztát : egy lábosba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a vajat és a sót, kezdjük el forralni.- Amikor már forr, szórjuk bele a lisztet és kavarjuk gombóccá - akkor jó ha már elválik a tészta az edény falától.- Hűtsük ki.- A besamelhez, hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és a meleg tejet, majd főzzük fel - ízesítsük.- A tésztát osszuk 7 részre és lisztes felületen nyújtsuk mindegyiket kb 13 cm - es átmérőjű lapokká.- Az egyik felére kanalazzuk rá a szószt és halmozzuk rá a sonkát.- Hajtsuk rá a másik felét és a széleit nyomkodjuk össze villával.- Forgassuk felvert tojásba majd a zsemlemorzsába.- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 200 fokon süssük aranybarnára.
A szerzőről
Juditka konyhája