~ MORZSÁS - ASZALTGYÜMÖLCSÖS SZELET ~

  • 2014.01.10.
  • 4

A kamrában egy kicsit rendszereztem a dolgokat és imitt - amott többféle aszalékok maradtak az ünnepek után - szilva, áfonya mazsola, barack, datolya. Igaz a tasakok zárókapoccsal vannak ellátva, de mégsem tarthatók sokáig.
Így hát jó alkalom volt felhasználni a többféle aszalt gyümölcsöt, ehhez a sütihez.Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül a végeredmény pedig egy kellemes ízű, lekváros állagú sütemény.» HOZZÁVALÓK «- 30 dkg liszt- 10 dkg őrölt mandula- 20 dkg vaj- 10 dkg cukor- csipet só- 40 dkg vegyes aszalt gyümölcs- 2 -3 ek kanál rum- 5 dkg mandulapehely- A lisztet vegyítsük el a mandulával, cukorral, sóval és a vajjal morzsalékos állagúra dolgozzuk össze.- Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk a tészta 3 / 4 részét bele.- Aprítógéppel vágjuk durvára az aszalt gyümölcsöket, nyomkodjuk a tésztára és locsoljuk meg rummal.- A mandulapelyhet forgassuk a megmaradt tésztához és osszuk el a gyümölcsök tetején.- Kissé nyomkodjuk meg.- Előmelegített 180 °C - on kb
40 percig süssük.