~ MAZSOLAPOGÁCSA ~

  • 2014.01.02.
  • 4

» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 - 3 ek cukor, fél kk só, 1 tojás, 1 cs sütőpor, 16 dkg mazsola, 1 ek tejföl, kb 2 - 3 dl tej- 1 tojás a kenéshez- A sütőt melegítsük elő 200 fokra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozzá a többi hozzávalót és annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.- Lisztes felületen nyújtsuk ki kb 2 cm vastagságúra és szaggassunk belőle pogácsákat.- Tetejüket kenjük le tojással és süssük szép pirosra.- Hagyjuk kihűlni, fogyasszuk vajjal vagy lekvárral.

Címkék

Mazsola Pogácsa