~ KÁPOSZTÁS PALACSINTA , FŰSZERES TÚRÓVAL ~

  • 2014.01.17.
  • 9



Na ezt kifogom próbálni . . .
- amikor átlapoztam a Vidék íze receptmagazint és hányszor mondom ezt.Számtalan kipróbálásra váró receptem van, sose fogok a végére érni - de gondolom nemcsak én vagyok így ezzel.
Sütöttem, már többféle palacsintát, de káposztásat még nem -
és ezzel a fűszeres túrós, újhagymás töltelékkel finomra és igencsak laktatósra sikeredett.Próbáljátok ki !» HOZZÁVALÓK «- 1 kis fej káposzta- fél ek só- 1 ek vaj
- 2 - 3 ek cukorTöltelék : - túró, kevés tejföl, só, bors, őrölt kömény, újhagymaszár- A káposztát reszeljük le, szórjuk rá a sót és jól keverjük össze.- Hagyjuk 15 percig állni, hogy levet eresszen.- Egy serpenyőbe, a vajon karamellizáljuk meg a cukrot és tegyük hozzá a kinyomkodott káposztát.- Pirítsuk aranyszínűre.- Készítsük el a megszokott palacsinta alapot, de ezentúl cukor nélkül és keverjük hozzá a kihűlt káposztát.- Süssük ki a palacsintákat és töltsük meg a fűszeres túróval.