~ CSOKOLÁDÉS, ALMÁS - DIÓTORTA ~

  • 2014.01.12.
  • 1


Gondolom sokaknak nem újdonság ez a piskóta, aminek a tésztája almával és dióval van gazdagítva.Az
almától szaftosabb és ízletesebb a tészta, a tetején pedig a keserédes, rumos csokoládékrém igazán összhangba hozza a kétféle ízt.A piskótát akár kétfelé is vághatjuk és megtölthetjük a krém felével, de az egyszerűség kedvéért, én csak úgy spontán elkentem a tetején. De ha ügyelünk jobban a részletekre, igazán szép és dekoratív tortát készíthetünk, nem beszélve a finom ízéről.» HOZZÁVALÓK «- 3 db tojás- 10 dkg cukor- 12 dkg puha vaj- 15 dkg reszelt alma- 15 dkg liszt- 5 dkg darált dió- 1 / 2 cs sütőpor- 1 kk őrölt fahéj- csipetnyi sóKrém : - 2 dl tejszín- 15 dkg étcsokoládé- 2 tk rumDíszítés : -
durvára vágott dió- A sütőt melegítsük elő 175 °C - ra, a tortaformát ( 23 cm ) kivajazzuk, lisztezzük.- Az almát reszeljük le és nyomkodjuk ki a levétől.- A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, majd a vajat is hozzáadva keverjük habosra.- A lisztet vegyítsük el a dióval, a sütőporral, keverjük a masszához és adjuk hozzá a reszelt almát is.- A fehérjét a csipet sóval verjük habbá és lazítsuk vele a diós masszát.- Simítsuk a formába és süssük kb félóráig ( Tűbróbát végezzünk ).
- Ha megsült borítsuk rácsra és hűtsük ki.- A krémhez, vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét, ( tegyünk félre 1 evőkanállal ) a tejszínt verjük habbá és keverjük össze a rummal együtt.- A csokoládékrémet kenjük a piskóta tetejére, díszítsük durvára vágott dióval és olvasztott csokoládéval.