~ CSOKIS - TÚRÓS CROSTATA ~

  • 2014.01.30.
  • 7


Egy olyan receptet hozok, amit egy olasz újságban találtam még az ősszel, amikor kint voltam. Az olasz mivoltát tulajdonképpen a ricotta adja, mert az eredetiben ez a töltelék, ugyanis sokkal krémesebb és lágyabb az egész pite tőle.Az eredeti cím is erre utal a fordítás alapján : ~ Lágy, csokoládés - ricotta torta ~De túróval is nagyon finom, úgyhogy ricottával
avagy túróval mindenképp készítsétek el. Mutatós, finom, csokoládés . . .
és nagyon egyszerűen elkészíthető. - a ricottás pedig még várat magára, de nem sokáig :) -» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 30 dkg liszt, 18 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg kakaópor, 2 tojássárga, csipet só, 1 - 2 ek hideg vízTöltelék : - 50 dkg túró vagy ricotta, 15 dkg cukor, 1 tojássárga, 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg olvasztott vaj, 2 ek rum, 1 tk vaníliaaroma, 1 narancs reszelt héja- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.- A töltelékhez, gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, a túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk az olvadt csokoládét is.- A tészta 2 / 3 - ad részével kibélelünk egy piteformát és az alját villával megszurkáljuk.- Simítsuk rá a csokis túrót, a megmaradt tésztából pedig rácsozzuk be a pitét.- Előmelegített 180 °C - on, kb 35 percig süssük.- Kihűtjük és porcukorral megszórva kínáljuk.