~ CITROMOS , RICOTTÁS TARTELETTE ~

  • 2014.01.18.
  • 3

» HOZZÁVALÓK «Tészta : - 25 dkg liszt, 14 dkg hideg vaj, 2 ek porcukor, 1 tojás, csipet sóTöltelék : - 25 dkg ricotta, 15 dkg mascarpone, 1 citrom reszelt héja, fél dl limonchello, 1 tk vanília aroma, porcukor - tetszés szerintDíszítés : - 10 dkg cukor, 1, 5 dl víz, fél dl likőr, citromszeletek- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük legalább félóráig.- A formákat ecset segítségével, olvasztott vajjal kikenjük.- Ha a tészta kellően lehűlt 10 felé osztjuk és akkorára nyújtjuk, hogy kitöltse a formát, majd
kibéleljük a kis tartelette formákat.- 180 fokon,vakon sütjük kb 20 - 25 percig. ( a sütőpapírt helyezünk a tésztára és pitesúlyt vagy csak egyszerűen szárazbabot szórunk bele, annyit hogy kitöltse a formát. )- Ha megsültek, rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.- A töltelék hozzávalóit krémesre keverjük és megtöltjük a kis pitéket.- Egy nagyobb citromot felszeletelünk és a szeleteket félbe vágjuk.- A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vizet, a likőrt és sziruposra forraljuk, beledobjuk a citromszeleteket és még pár percig rotyogtatjuk.- Hűtsük ki és díszítsük vele
a pitéket.